⇒  Pralin; farklı tanımları, ülkeye ve kullanım alanlarına göre farklı özellikleri olan bir üründür. Çikolata; oda sıcaklığında katı, ısıtıldığı zaman ise sıvı haldedir. Pralin; çikolata değildir –kakao yağı içermez, fakat lezzeti ve tanımı açısından her sıcaklık koşulunda  akışkan kıvamından dolayı “sıvı çikolata” olarak aranmaktadır.
⇒  Kaşık kaşık yemek için değil tatlı, pastacılık ve fırıncılık ürünleri yapımında tercih edilmektedir.
⇒  Waffle sosları, Supangle, İzmir Bomba vb… pek çok ürünün yapımı pralinler sayesinde mümkündür.

ISIYA DAYANIKLI PRALİN

Kakaolu ve fındıklı bu ürün; fırınlandığı hamurun içerisinde; yağını hamura vermediğinden yapısını korur ve “akışkan çikolata dolgulu kurabiye” şeklinde tanımlı ürünleri yapılabilmesine imkan sağlar. Son zamanlarda revaçta olan “İzmir Bomba” isimli pastane tatlısında da bu üründen yararlanılmaktadır.

Bitter waffle çikolatası olarak ve pek çok fırın kullanılmayan pastacılık ürününde de kullanılmaktadır.

FRANSIZ PRALİN

Fransız Pralini olarak geçen ve tatlı sektörünün oluşmasının ve gelişmesinin temel taşı olan bu tarihi ürünün reçetesi çok basittir. “1/3 kavrulmuş fındık, 1/3 kavrulmuş badem, 1/3 karamelize şeker” Buna rağmen bu ürünü evde denediğinizde kavurma ve sonrasında öğütme işlemlerini bu şekilde yapabilmek ev tipi ekipman ile pek mümkün değildir. Bu ürün ile yapabilecekleriniz ise sizi ve sevdiklerinizi şaşırtacaktır tabi kaşıklayarak bitirmezseniz…

BEYAZ PRALİN

Kek ve pasta yaparken mikserin dibinde kalan o lezzeti bozulma riski olmadan saklayabilmek ve yeri geldiğinde kullanabilmek olarak düşünebilirsiniz. Beyaz renkte arzulanan tatlılarınızda kakao tadı olmadan lezzetlendirmek, kıvam vermek veya içerisine istediğiniz kuruyemişi öğüterek veya meyveyi ekleyerek o aromaya sahip elde edebileceğiniz bu pastacı kreması farklı ve lezzetli ürünleri yapabilmenize olanak sağlar.